Veelgestelde vragen:

Voor wie is dit initiatief bedoeld ?

De initiatiefgroep mikt hiermee op een groep "jonge ouderen" die belangstelling hebben om te wonen in een omgeving waarin zij meer voor elkaar kunnen zijn dan alleen maar toevallige buren. Dat betekent met respect voor elkaars privacy gezamenlijk doen wat gezamenlijk kan. Er zijn al een behoorlijk aantal vergelijkbare projecten gerealiseerd welke echter alle verschillen in opzet en samenstelling. Kijk hiervoor ook op de website van de Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van Ouderen 

 Waar bevindt zich de beoogde locatie in Dordrecht ?

De kavel bevindt zich in de nieuwe wijk Stadswerven in Dordrecht en kijkt uit op de Beneden Merwede. 

Het postadres is Werf van Gips, 3313 DD,  Dordrecht, Huisnummers 326 t/m 350. Voor een exacte plaatsbepaling kunt u het kaartje bekijken. 

Waarom een locatie in Dordrecht ?

De initiatiefgroep is van mening dat actieve 'jonge ouderen' juist graag comfortabel en veilig willen wonen in een stedelijke omgeving, waarbij culturele en culinaire voorzieningen ruimschoots en op loopafstand beschikbaar zijn. Dordrecht en deze locatie voldoen aan deze voorwaarden.

Hoe ziet de planning eruit ?

  •       Medio maart 2018 was het Definitief Ontwerp gereed en is de omgevingsvergunning aangevraagd.
  •       De start bouw is in week 50 van 2018. 
  •       De oplevering van de woningen wordt verwacht eind 2019, begin 2020

Welke soort, type en hoeveel woningen worden er gebouwd ?

Het project bestaat uit een kleinschalig appartementscomplex met uitsluitend koopappartementen met een hoog afwerkingsniveau. Daarnaast realiseren we een aantal gemeenschappelijke voorzieningen voor de bewoners. Er komen 11 comfortabele appartementen.

Hoe groot worden de woningen ?

De grootte van de appartementen varieert van 101 tot maximaal 170 m2.  De exacte woninggrootte hangt mede af van de individuele wensen van de toekomstige bewoners.

Wat gaan de woningen kosten ?

De prijzen varieerden van EUR 420.000,00 tot EUR 700.000,00 V.O.N.   (prijspeil medio 2018)

(inclusief berging, 1 parkeerplaats en bijdrage voor de gemeenschappelijke voorzieningen, zoals gemeenschappelijke logeerkamer, atelier, en gemeenschappelijke tuin en tuinhuis)

Alle woningen zijn inmiddels verkocht. De ligging van de woningen vindt u bij  <Voorlopig Ontwerp/Ligging Woningen>  

  Wat voor gemeenschappelijke voorzieningen worden er gerealiseerd ?

Er komen een aantal gemeenschappelijke ruimtes, zoals een logeerkamer voor gemeenschappelijk gebruik, een tuinhuis om eventueel te eten, koffie en thee te drinken etc., een gemeenschappelijke daktuin, een atelier en een fietsenberging. De toekomstige bewoners geven hier zelf invulling aan.

 Als ik deel wil nemen, wat wordt er dan van mij verwacht ?

In ieder geval een positieve instelling voor de uitgangsgedachten van deze woonvorm. Verder verwachten we een actieve bijdrage in de totstandkoming van dit project en daarna in het onderhouden van deze woonvorm.  U speelt daar immers zelf een zeer belangrijke rol in.  

 Wie vormen samen de initiatiefgroep van dit project.

Een kleine groep mensen heeft dit initiatief genomen en hebben de eerste stappen gezet om een dergelijk project te realiseren door te lobbyen bij diverse instanties en om draagvlak te creëren voor deze woonvorm.

 Hoe kan ik op de wachtlijst komen en/of op de hoogte worden gehouden,  ?

Zoals al uitgelegd, alle woningen zijn inmiddels verkocht. U kunt zich nog wel aanmelden als geïnteresseerde in ons project. Wij plaatsen u dan vrijblijvend op een wachtlijst voor een vrijkomende woning. Ook bij nieuwe ontwikkelingen houden wij u op de hoogte.  Om mee te doen dien je jezelf in te schrijven als "geïnteresseerde" .

( Voor inschrijven klik HIER )  

Ik zou graag zelf zo'n project willen starten, hoe pak ik dat aan ?

Het antwoord op deze vraag is hier niet eenvoudig te geven. Er komt heel wat bij kijken maar het is leuk om te doen en levert heel veel moois  op. Wij zijn graag bereid om u daarbij op weg te helpen en uw vragen te beantwoorden. Vul het vragen-formulier in bij 'Contact' en u hoort van ons.