Home » Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen:

Voor wie is dit initiatief bedoeld ?

De initiatiefgroep mikt hiermee op een groep "jonge ouderen" die belangstelling hebben om te wonen in een omgeving waarin zij meer voor elkaar kunnen zijn dan alleen maar toevallige buren. Dat betekent met respect voor elkaars privacy gezamenlijk doen wat gezamenlijk kan. Er zijn al een behoorlijk aantal vergelijkbare projecten gerealiseerd welke echter alle verschillen in opzet en samenstelling. Kijk hiervoor ook op de website van de Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van Ouderen 

 

 Waar bevindt zich de beoogde locatie in Dordrecht ?

De kavel bevindt zich in de nieuwe wijk Stadswerven in Dordrecht en kijkt uit op de Beneden Merwede. Het postadres is Werf van Gips, nummers 324 t/m 344, 3313 DD Dordrecht. Voor een exacte plaatsbepaling kunt u het kaartje bekijken. 

 

Waarom een locatie in dordrecht ?

De initiatiefgroep is van mening dat actieve 'jonge ouderen' juist graag comfortabel en veilig willen wonen in een stedelijke omgeving, waarbij culturele en culinaire voorzieningen ruimschoots en op loopafstand beschikbaar zijn. Dordrecht en deze locatie voldoen aan deze voorwaarden.

 

Hoe ziet de planning eruit ?

    • Medio maart 2018 is het Definitief Ontwerp gereed en wordt de omgevingsvergunning aangevraagd
    • Start bouw staat gepland voor begin september 2018
    • Oplevering van de woningen in het najaar van 2019

 

Welke soort, type en hoeveel woningen worden er gebouwd ?

Het project bestaat uit een kleinschalig appartementscomplex met uitsluitend koopappartementen met een hoog afwerkingsniveau. Daarnaast willen we een aantal gemeenschappelijke voorzieningen realiseren voor de bewoners. Er zullen 11 appartementen worden gerealiseerd,

 

Hoe groot worden de woningen ?

De grootte van de appartementen varieert van minimaal 101 tot maximaal 165 m2.  De exacte woninggrootte hangt mede af van de individuele wensen van de toekomstige bewoners.

 

Wat gaan de woningen kosten ?

De prijzen variëren van EUR 421.000,00 tot EUR 700.000,00 V.O.N.

(inclusief berging, 1 parkeerplaats en bijdrage voor de gemeenschappelijke voorzieningen, zoals gemeenschappelijke logeerkamer, atelier, en gemeenschappelijke tuin en tuinhuis)

Kijk voor de prijzen van de nog beschikbare woningen bij <Voorlopig Ontwerp-Beschikbare Woningen> 

  

Wat voor gemeenschappelijke voorzieningen worden er gerealiseerd ?

De bedoeling is om een aantal plekken in te richten als gemeenschappelijke ruimtes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een logeerkamer voor gemeenschappelijk gebruik, een tuinhuis om eventueel te eten, koffie en thee te drinken, een gemeenschappelijke daktuin, een atelier en een fietsenberging. De toekomstige bewoners geven hier zelf invulling aan.

 

 Als ik deel wil nemen, wat wordt er dan van mij verwacht ?

In ieder geval een positieve instelling voor de uitgangsgedachten van deze woonvorm. Verder verwachten we een actieve bijdrage in de totstandkoming van dit project en daarna in het onderhouden van deze woonvorm.  U speelt daar immers zelf een zeer belangrijke rol in.  

 Wie vormen samen de initiatiefgroep van dit project.

Een kleine groep mensen heeft dit initiatief genomen en hebben de eerste stappen gezet om een dergelijk project te realiseren door te lobbyen bij diverse instanties en om draagvlak te creëren voor deze woonvorm. 

 

Hoe kan ik meedoen ?

Om mee te doen dien je jezelf in te schrijven als "geïnteresseerde" , waarna de aanmeldingsprocedure in werking wordt gezet.

 

  

( Voor inschrijven klik HIER )