Informatie:

Onze bouwlocatie op Stadswerven, Dordrecht

De nieuw te bouwen Prins Clausbrug naar het Stadscentrum van Dordrecht

De grond van ons appartementengebouw ligt aan de kant van de rivier Beneden Merwede naast de locatie waar zelfbouwwoningen komen en dicht bij de plek waar projectontwikkelaar OCW nu al woningen bouwt. Aan de punt van de Stadswerven wordt een fiets- loopbrug gebouwd.  Daarmee komt het historische centrum van Dordrecht op loop- en fietsafstand van onze appartementen. In de directe omgeving is ook veel te beleven. Villa Augustus, de Biesboschhal, het Energiehuis en een grote bioscoop aan het Wantij.

  

Uitzending gemist Brandpunt+  dd. 06.02.2018 

"HEFT IN EIGEN HAND" 

Wat betekent dat meer dan alleen buren?

In ons toekomstige appartementencomplex kennen de mensen elkaar.  Natuurlijk wonen we allemaal zelfstandig in ons eigen appartement en leven we ons eigen leven. Maar daarnaast willen wij ook goede buren zijn van elkaar. Daardoor is het makkelijk om iemand hulp te vragen bij kleine hand- en spandiensten. Doordat we elkaar kennen is het ook makkelijk en leuk om elkaar te inspireren en samen iets te organiseren. Op die manier kun je van elkaars talenten gebruik maken. Zoals b.v. samen sporten, theaterbezoek, samen koffie drinken, borrelen,  koken en eten in de gemeenschappelijke ruimte of klussen met elkaar.

 

Zelfstandigheid en zelfredzaamheid  zijn bij ons gekoppeld aan saamhorigheid. Wij streven naar een goede verhouding tussen je vrij voelen om je eigen leven te leiden en iets voor elkaar te betekenen.

  

Hoe ziet ons wonen eruit?

Wij zijn er van uit gegaan dat we graag in de stad willen wonen waarbij winkels, openbaar vervoer, culturele voorzieningen en culinaire voorzieningen op loopafstand te bereiken zijn.

Iedereen beschikt over een comfortabel zelfstandig appartement met een eigen buitenruimte en fantastisch uitzicht over de Beneden Merwede. We hebben gekozen voor koopappartementen. Omdat het om nieuwbouw gaat kunnen kopers zelf de grootte bepalen van hun appartement. De indeling van het appartement kan iedereen samen met onze architect Endry van Velzen van de Nijl Architecten bepalen. Endry begeleidt onze groep in het bouwkundig proces.

Daarnaast hebben we een aantal gemeenschappelijke ruimten zoals bijvoorbeeld  een woonkamer/keuken en een gezamenlijke daktuin. De parkeergarage, fietsenstalling en bergingen komen op de begane grond.

Wij verwachten van de bewoners van Minidorp in de Stad  een positieve bijdrage aan de totstandkoming van en het in stand houden van deze uitgangspunten. (lees verder bij Veelgestelde Vragen)

 

Doordat we meer dan buren zijn is het ook makkelijker om ook andere dingen met elkaar te delen. In deze tijd van individualisering en een terugtredende overheid is het belangrijk de krachten te bundelen. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door gezamenlijk flexibele zorg in te kopen, als daar behoefte aan ontstaat. Ook zouden we daarbij  mogelijk een functie kunnen hebben voor de buurt. Hoe dat er precies uit gaat zien bepalen we natuurlijk met elkaar.

Zelfstandigheid en zelfredzaamheid  zijn bij ons gekoppeld aan saamhorigheid. Wij streven naar een goede verhouding tussen je vrij voelen om je eigen leven te leiden en iets voor elkaar te betekenen.

 

Alle woningen zijn inmiddels verkocht. 

Je kunt je nog wel inschrijven voor de wachtlijst (zie hieronder)  

 

Uitzending gemist Nieuwsuur-item  dd 06.02.2018 (gedeelte)


Belangstelling?

Alle woningen zijn inmiddels verkocht maar u kunt zich nog wel inschrijven voor de wachtlijst

 

Heb je belangstelling voor dit project op de Stadswerven in Dordrecht dan kun je je vrijblijvend aanmelden via het formulier bij "INSCHRIJVEN"


Wie zijn wij:

Bestuur Stichting Minidorp december 2018
PDF – 536,9 KB